Kunstnerne


Kære Gæst, på rdag, den 11 september er vi ude af byen, derfor vil butikken være lukket. Vi beklager ulejligheden og håber at så få som muligt vil gå forgaves den dag.

Frolov&Sávova smykkekunst. Navnet kommer fra efternavnene på de to kunstnere - Ekaterina, som er kommet fra Bulgarien og Ossip, der er fra Rusland. Sammen arbejder de med at skabe unikke håndlavede smykker og smykker på individuel bestilling. Smykkerne bliver fremstillet på deres værksted i København, og de foretrukne materialer er de traditionelle guld, sølv og ædelstene. Vi arbejder på værkstedet med bestillingsopgaver og kan træffes efter aftale. 28111741 Ossip eller 42476757 Ekaterina.

Ekaterina er en person, som har en uimodståelig smittende entusiasme og skaber hurtigt, ideer og nye former - både i kommunikationen med menneskerne og i sit arbejde med metal, perler og sten. En skabende kraft for hende er det umiddelbare kontakt med farver, materialer og mennesker. Smykkekunst for hende er et svar på et kald som hun altid har haft. Et kald for at skabe og sprede skønhed.

Ossip er altid klar med en blyant og papir til at indsamle mønstre, sammenhænge, tanker, drømme for at skabe et smykke som på kunstnerisk vis vil matcher personen som bestiller og vil bære det.

Både Ossip og Ekaterina oplever det at kunne arbejde sammen som et stor held: “Vi støtter og udfordrer hinanden for at skabe den ultimative skønhed!” - siger de. Begge har lært håndværk og overtaget kreativiteten af deres fædre.

Video © Morgan Grage Rasmussen

Kilden til deres inspiration er gemt i skønheden af hverdagen, i dansen, i musikken, i kærligheden og i naturen. Inspirationen kan vise sig i måden på hvordan kvindens hår falder, kroppens forme, proportioner og bevægelser, grenene på et tilfældigt træ eller guldsmedens flugt over flådens vand. Den store harmoni i det imperfekte, når formen og balancen bliver forstyrret og afbrudt - så man kan fornemme den kraft der viser sig i asymmetrien.

Inspirationen også er at gengive både det figurative fra naturen som små frøer, firben, blomstrer og også det mere abstrakte, elementer som vandets uro og overflade, flammernes dans og de ujævne organiske overflader.

Mange former og ideer bliver født ud fra kundernes fortællinger. For Frolov og Savova er kunderne ikke blot en nødvendig bestanddel af en forretning, men også medskabere. "Vi lytter til de mennesker som kommer til os for at designe smykkerne sammen". De mange nye former opstår i dialogen og samværet med kunderne, som ofte tager imod tilbuddet om at være med på værkstedet, med i arbejdsprocessen for at se hvordan deres personlige smykker bliver til. Oftest af kundernes egne materialer.

Særligt magisk er dette øjeblik hvor gamle smykker med affektionsværdi bliver smeltet og flydende hældet over i en støbeform. Kun nogle få minutter er nok til at en håndfuld gammelt guld bliver til et nyt og meningsfyldt smykke som vil ledsage familien videre i flere generationer.

Ekaterina og Ossips smykker kan ses og købes på nettet, der er både en hjemmeside og en facebookside som jævnligt bliver opdateret med billeder af nye kreationer og på parrets værksted. Smykkerne også bliver udstillet både på private og offentligt tilgængelige udstillinger.

For at lave en aftale
tlf. 28111741, 42476757
e-mail: frolov.savova@gmail.com